26 C
Vinkovci
Srijeda, 27. rujna 2023.

Tomislav Goluban se vratio iz Chicaga i odmah izbacio novi singl i spot pjesme Phascogale

Više od autora

- vl promo-

I dok još uvijek u Hrvatskoj i svijetu  imamo situaciju da se žene za iste poslove često plaća manje nego muškarce, da ih se gleda kao slabiji spol i da sva ona emancipacija i jednakost padaju u vodu kad u javnosti budu preglasni oni koji su stavovima i vlastitom edukacijom zapeli negdje u srednjem vijeku – Goluban se ovim spotom hrabro referira na takve okolnosti.

Videospot za instrumentalnu skladbu ‘Jebiveter’ s njegovog zadnjeg albuma ‘Kaj blues etno’ čista je satira, a redatelj spota je Doringo.

Ironiziranjem jednog jebivetra – nesposobnog, ljenog i neodlučnog muškarca – Goluban odaje hommage ženama, jer takvog tipa zaista nije lako ‘hendlati’. Tužna svakodnevnica mnogih u našoj okolini po modelu: cuga, sića, cigara i ‘sutra ću’.

Uz neosporno kvalitetan glazbeni broj u podlozi, ova će vam filmska vinjeta (za ovu priliku cinično preimenovana u ‘Phascogale’) odvući pažnju kako svojim neobičnim kadrovima tako i iščekivanjem.

‘Kroz svoje (namjerne ili slučajne) skrivene poruke, vjerujem da će svatko prema svojim stavovima i vrijednostima iz njega moći izvući snažnu po(r)uku.’ – kaže naš proslavljeni usnoharmonikaš koji se netom vratio is SAD-a gdje je u Chicagu snimao svoj deseti studijski album.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno