16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Tomislav Panenić predstavio izborni program

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Tomislav Panenić danas je u Vinkovcima predstavio izborni program svoje kandidature za Vukovarsko-srijemskog župana na nadolazećim lokalnim izborima. Njegov izborni program je podijeljen na šest cjelina koje obuhvaćaju niz mjera za obnovu i razvoj gospodarstva, poljoprivrede, županijske uprave, zajednice, zdravstva i infrastrukture. Posebno je ovom prilikom naglasio mjere namijenjene poduzetnicima za otklanjanje štetnih posljedica pandemije koronavirusa, za koje bi izdvojio 50 milijuna kuna. Oko 20 milijuna kuna uložio bi u razvoj tržišta poljoprivrednih proizvoda te osigurao besplatne udžbenike za srednjoškolce, odradio reformu županijske administracije i oživio seoske sredine, sve to uz brigu za dijasporu, unapređenje javnog prijevoza i drugo.

“Program je pisan imajući na umu prije svega učinkovito rješavanje problema i potreba. Naše mjere su realne i provedive, neke zahtijevaju financijsku disciplinu, a neke samo puno angažmana i pažnje. Spremni smo poduzeti ih odmah nakon izbora jer naši građani i poduzetnici traže brz i odlučan korak prema izvlačenju županije s dna nerazvijenosti”, ističe je Tomislav Panenić.

Poseban fokus programa je na društvenom, gospodarskom i kulturnom oživljavanje gradskih i seoskih sredina s naglaskom na djecu i mlade te jačanje zdravstvene skrbi i skrbi za stare i nemoćne osobe.

“Naš program smo bazirali na modelu europske politike oporavka ruralnih područja. Ponudili smo ono što je moguće ostvariti iz vlastitih prihoda županije, nacionalnih i EU fondova, te ono što treba županiji, za razliku od drugih čiji jedini program su napadanje drugih kandidata bez vlastitih rješenja. Moj je program otvoren za sve koji žele doprinijeti napretku VSŽ. Priključite mi se, zajedno smo nova snaga koja županiju vodi u novo vrijeme”, zaključio je Panenić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno