Nakon što je krajem prošle godine predstavila svoj prvi samostalni album “Važne stvari”, Antonia Matković-Šerić Tonka, predstavlja šesti singl s albuma – “Slike s putovanja”, duet sa suprugom Aljošom Šerićem, a ujedno i autobiografsku pjesmu snimljenu u samo jednom tejku. Pjesma dolazi u pratnji isto tako jednostavnog spota nastalog u režiji Filipa Filkovića Philatza i Renate Lučić, snimljenog u jednom kadru.

Tonka i Aljoša, 2019. spot “Slike s putovanja” | Foto: More Magnets Produkcija | Dallas press

“Pjesma “Slike s putovanja” je autobiografska, o Aljoši i meni. Jedna od meni dražih pjesama s albuma “Važne stvari”, osobna i intimna. Ako se gleda općenitije, opisan je rast jednog ljubavnog para kroz zajednička sjećanja, trenutke, uspone i padove. Aljoša i ja snimili smo je u jednom tejku, neposredno i jednostavno. Pravi duet od prve do zadnje riječi, što nas je navelo da inspiraciju za spot potražimo u jednom od najljepših dueta – Petera Gabriela i Kate Bush. Filip Filković Philatz i Renata Lučić su odmah prigrlili tu ideju i sjajno je ostvarili“, rekla je Tonka.

Album “Važne stvari” do sad je predstavljen s pet singlova – nakon “Bolji smo”, zaredale su se još “Pozitivizam” u režiji Dalibora Matanića, “Vedro” u režiji Filipa Filkovića Philatza, “Jedno jutro” i “Netko se događa”, ponovo u režiji odličnog Vanje Vascarca, kojim je Tonka zaokružila cjelinu i predstavila album ‘Važne stvari’ na kojem donosi ukupno 12 pjesama, ali i sebe, svoju osobnost i senzibilitet.