Antonia Matković Šerić kao Tonka predstavila se najavnim singlom “Bolji smo” i u startu najavila album koji modernim i kvalitetnim pop zvukom odskače od sveprisutnog mainstreama. Uz autorski potpis supruga Aljoše Šerića, koji potpisuje glazbu i tekst, a zajedno sa Srđanom Sekulovićem Skansijem aranžmane i produkciju, svojim feelgood pjesmama s natruhama neo r’n’b-a, neo soula i elektro popa domaću scenu učinila uzbudljivijom i produkcijski inovativnijom. 

“Nevjerojatno sam ponosan na to što su Tonka i producent Skansi, ali i svi muzičari koji su svirali, napravili s albumom. Rijetko kada se autoru dogodi da pjesme zazvuče bolje nego što su mu zvučale u glavi, a meni je svaki ton na ovom albumu upravo tamo gdje treba biti. Meni su “Važne stvari” najbolji pop album u Hrvatskoj u zadnjih preko nekoliko godina!”- kaže Aljoša Šerić. 

Tonka, 2018. | Foto: Marko Grubišić | Dallas promo

Debitantski singl predstavljen u ekranizaciji Vanje Vascarca koji minimalističkim vizualnim intervencijama prati senzibilitet pjesme i Tonke u kombinaciji sa slobodnim pokretima suvremenog plesa, dodatno naglašava snažan tekst i novu estetiku uokvirenu u ugodnu atmosferu spota, a ujedno preslikava  i cjelokupnu feelgood atmosferu s albuma “Važne stvari”. Dizajn i cover potpisuje Dinko Batarelo,  a album je objavljen u izdanju Dallas Recordsa i Mast Produkcije.

Album je do sad predstavljen s pet singlova  – nakon “Bolji smo”, zaredale su se još “Pozitivizam” u režiji Dalibora Matanića, “Vedro” u režiji Filipa Filkovića Philatza te “Jedno jutro” i aktualni singl “Netko se događa”, ponovo u režiji odličnog Vanje Vascarca, kojim je Tonka zaokružila cjelinu i predstavila album na kojem donosi ukupno 12 pjesama, ali i sebe, svoju osobnost i senzibilitet.

“Prva ideja o mom solo albumu nastala je prilikom druženja s dragim prijateljima izdavačima. Pjesme su snimljene u najljepšem periodu života, dok smo iščekivali našu kći Lunu, stoga nije ni čudno da sam se povezala s njima i poželjela da budu samo moje. Od glazbe, tekstova, aranžmana, produkcije pa do dizajna covera, ovaj album predstavlja mene, moj senzibilitet, osobno i intimno. Aljoša me ovim pjesmama oborio s nogu. Napisao je točno što sam htjela pjevati i o čemu sam htjela pjevati. Stilski je pogodio moje afinitete i senzibilitet. Glazba koju sam snimila preslika je onoga što slušam u slobodno vrijeme, a sve sam pjesme otpjevala s posebnim guštomi lakoćom!” – kaže Tonka.

Tonka: Važne stvari | Design: Dinko Batarelo

Dosad predstavljeni Tonkini singlovi proizašli iz glazbene radionice bračnog para Šerić, kako piše DOP Magazin, samo su još jedan dokaz kako čistoća intimnog privatnog odnosa i protok ljubavi moraju davati jednako tako neiskvarene produkte i u kreativnom smislu. 

“Ljubav kao pokretačka snaga svega on i off scene ne moraju biti dodatna isprika, već samo najlogičnije opravdanje kada dobijete odlične komade, u najprirodnijoj mogućnoj varijanti pjevanja stvari svog čovjeka – jer tako je najispravnije, najintimnije i najbliže, a koji će po svakom segmentu svojih pop manira izbjegavati klišeje i svakodnevnosti koje čine razliku od onih koje će trajati od onih koje utapate u tri minute nakon slušanja. Ovo je pop koji treba široku masu priviknuti na kvalitet.” (Dop Magazin)