16 C
Vinkovci
Petak, 9. lipnja 2023.

Tony Bennett i Diana Krall objavljuju zajednički album

Više od autora

- vl promo-


“Nitko od mene nije očekivao da ću stvarati glazbu. Samo sam započeo. Ono što je nastalo, jednostavno je bilo dio mene: kombinacija New Yorka, grada u kojem sam rođen, njegov uzbudljivi ritam i stoljetno nasljeđe” – George Gershwin, 1926

Ljubav prema glazbi koju su stvorili braća George i Ira Gershwin spojila je Tonya Bennetta i Dianu Krall u stvaranju prvog zajedničkog albuma “Love Is Here To Stay”, koji će biti objavljen 14. rujna, a najavljeno je pjesmom Fascinating Rhythm, koja je dostupna na digitalnim glazbenim platformama, zajedno s pratećim videom.

Prijateljstvo Tonya Bennetta i Diane Krall traje već više od 20 godina – zajedno su bili na turneji te snimili nekoliko dueta za Bennettove albume (Duets i Playin’ With My Friends), ali ovo je prvi put da stvaraju zajednički projekt, u obliku ovog albumskog izdanja.

Pjesme za “Love Is Here To Stay” izdanje snimane su u pratnji Grammyem nagrađenog sastava Bill Charlap Trio, kojeg čine Bill Charlap (piano), Peter Washington (bas) i Kenny Washington (bubnjevi). Donosi sofisticiranu posvetu glazbi braće Gershwin, jednima od najistaknutijih tekstopisaca i skladatelja američke popularne glazbe. Uz zajedničke izvedbe pjesama “Love Is Here to Stay”, “They Can’t Take That Away from Me”, “Fascinating Rhythm”… album donosi i njihove samostalne izvedbe klasika “But Not For Me” i “Who Cares?”.


Interesantno je i kako je najavna pjesma ovog izdanja – “Fascinating Rhythm”, bila ujedno i prva pjesma Tonya Bennetta izdana u fizičkom obliku, pod njegovim tadašnjim umjetničkim imenom Joe Bari, a ovom je prilikom, gotovo 70 godina kasnije, izvodi zajedno s Dianom Krall.

Izdanje produkcijski potpisuju Grammyem nagrađeni Dae Bennett i Bill Charlap, dok se u ulozi izvršnog producenta našao Danny Bennett. Bit će objavljeno u CD i vinilnom obliku, te putem digitalnih glazbenih platformi.

Hrvatskoj publici album je dostupan kroz Google Play digitalne prednarudžbe, a objava slijedi 14. rujna.


“Love Is Here To Stay” – popis pjesama, standardno izdanje:
 1. ‘S Wonderful
 2. My One And Only
 3. But Not For Me (Diana Krall solo)
 4. Nice Work If You Can Get It
 5. Love Is Here To Stay
 6. I Got Rhythm
 7. Somebody Loves Me
 8. Do It Again
 9. I’ve Got A Crush On You
 10. Fascinating Rhythm
 11. They Can’t Take That Away From Me
 12. Who Cares? (Tony Bennett solo)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno