Vrućina koja pristiže sa sjevera Afrike sve više će zahvaćati dijelove zapadne i središnje Europe te će stoga danas i u Hrvatskoj danju biti vrlo vruće. Vrhunac toplinskog vala uz temperaturu oko 35 stupnjeva bit će u četvrtak i u petak, a ni noći u većini predjela neće pružati željeno osvježenje.

Zbog nadolazećeg toplinskog vala koji će ovog tjedna zagrijati veći dio kontinentalne Europe, djelatnici državnih službi i meteorolozi od djece i starijih osoba traže da ne izlaze iz svojih domova jer bi zbog visokih temperatura i nepovoljnih vremenskih uvjeta mogli dehidrirati i doživjeti sunčane udare.

Naši krajevi danas će biti pod utjecajem polja visokog tlaka, unutar kojeg će pritjecati sve topliji zrak. Stoga će ovaj dan proteći uz pretežno vedro vrijeme. Najviša dnevna temperatura bit će od 31 do 34 stupnja.

Osvježenje će doći već u petak. Nakon vrućine i sparine, u četvrtak navečer te u noći na petak lokalno su mogući pljuskovi, čak i izraženiji. U petak i subotu opet će posvuda prevladavati sunčano, no puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar te će danju svakako biti ugodnije. Dakle, toplinski val ipak će biti kratkotrajan, no snažan, na kopnu čak i uz iznimno vruć četvrtak. Stoga se pripazite i držite hlada.