Tordinački robotičari treći u programiranju mBotova

0
120
Foto: Osnovna škola Tordinci

Mali robotičari Osnovne škole iz Tordinaca i ove su godine sudjelovali u Croatian Makers ligi, natjecanju iz robotike i programiranja za djecu osnovnoškolske dobi. 

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institur za razvoj i inovativnost mladih. Cilj lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike. Liga je održana u 3 online kola natjecanja, a natjecatelji su bili podijeljeni prema regijama.

Foto: Osnovna škola Tordinci

Skupinu Mali robotičari činili su zainteresirani učenici 2., 3., i 4. razreda Osnovne škole Tordinci i Područne škole Antin. Učenisu su programirali mBotove u skladu sa zadacima za pojedino kolo te su na natjecanjima marljivo i uspješno sudjelovali Filip Andričević, Adrian Ljubić, Franka Maletić, Leon Horvat, Valentin Tanković, Veronika Kovačević, Gita Kovačević, Marko Mihaljević, Josip Matanović i Lovro Kovačević kao ekipa su osvojili 3. mjesto u regiji Osijek.

Sudjelovanjem u ligi svaki sudionik zadužuje svoje robote s kojim se druži kroz cijelu natjecateljsku sezonu.

Spomenimo kako se organiziraju i inicijalne radionice za nastavnike i voditelje kako bi se upoznali s korištenjem robota.