8 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

150.000 kuna za sanaciju ceste u Gupčevoj ulici

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okviru Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Općini Tovarnik je dodijeljeno 150.000,00 kn za projekt Sanacija – tehničko održavanje nerazvrstane ceste u tom naselju.

Riječ je o sanaciji dijela nerazvrstane ceste ulice Matije Gupca u naselju Tovarnik. Ukupna procijenjena vrijednost cijelog projekta je 379.471,02 kn.


Recimo i to kako u općini Tovarnik uskoro kreće edukacija u okviru projekta “Zaželi”. Temeljem Odluke o financiranju Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se sufinanciraju sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”, Općina Tovarnik je pokrenula postupak nabave obrazovanja i osposobljavanja 25 žena, pripadnica ciljane skupine za računalnog operatera čija se vrijednost procjenjuje na 106 tisuća kuna bez PDV-a.

Najpovoljnija ponuda bila je Pučkog otvorenog učilišta Algebra iz Zagreba u iznosu 63.800,00 kn s PDV -om, koje će provesti edkuaciju u prostorijama Općine Tovarnik. Završetak edukacije planiran je do kraja studenoga.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno