2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

TRASH//CRASH: Supergirl (1984.)

Više od autora

- vl promo-

Film se temelji na stripovskom liku Supergirl. Na dodjelama nagrada Zlatne maline zaradili su dvije nominacije i to Peter O’Toole za najgoreg glumca i Faye Dunaway za najgoru glumicu.

Supermenova nećakinja poslana je na zemlju u potragu za izvorom moći umirućeg grada iz kojeg dolazi.
Nakon velikog uspjeha Superman franšize u još jednom visokobudžetnom projektu 1984. godine poletjela je i superdjevojka, točnije Helen Slater u ulozi Supermanove nećakinje Kare sa Kryptona.
Saznajemo da nakon uništenja Kryptona mali Superman nije bio jedini preživjeli. Jedan fragmenat uništenog planeta završio je u svemiru gdje je Zaltar stvorio utopijsko društvo.

Kara se igrala sa moćnim izvorom energije što ju je dovelo na Zemlju u potragu za izgubljenim Omegahedronom, izvorom neograničene moći koji jedini može spasiti umirući grad. Omegahedron je pao u ruke samoproglašenoj vještici Seleni koja prakticira crnu magiju i koja ga nastoji iskoristiti kako bi vladala zemljom.U potrazi za ljubavi odlučuje začarati željenog muškarca koji će se, kada se probudi, zaljubiti u prvu osobu koju ugleda. Njezin izbor pada na ljepuškastog Ethana no umjesto nje prva osoba koju ugleda je Supergirl.

Film je režirao Jeannot Szwarc po scenariju Davida Odella a u glavnim se ulogama pojavljuju Faye Dunaway, Helen Slater, Peter O’Toole, Mia Farrow, Brenda Vaccaro, Peter Cook, Simon Ward, Marc McClure, Hart Bochner i Maureen Teefy.

Originalni naslov: Supergirl, 1984.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno