2 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Treće poluvrijeme najveća čar kod veterana

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Sport je oduvijek bio nešto što spaja ljude i briše sve granice, a pogotovo kad je riječ o najpopularnijem sportu na svijetu. Uz nogomet, barem na nekoliko trenutaka, misli skrenu sa svakodnevnih problema i započne uživanje u svim blagodatima ovog sporta.

Nogometni veterani s vinkovačkog područja natječu se u ligi (koja je prije nekoliko godina brojala preko dvadeset momčadi podijeljenih u dvije grupe) s jedanaest klubova. Svoje nogometno umijeće u zrelim godinama na rekreativnoj razini pokazuju igrači iz Dilja, Vinkovaca, Vinkovaca 2 (roditelji mlađih uzrasta vinkovačke „Lokomotive”), Frankopana, HAŠK-Sokola, Croatije, Nosterije, Hrvatskog sokola iz Mirkovaca, Lovora te Vukovarski veterani s poznatog trokuta i veterani nogometnog kluba Slavonca iz Gradišta. Upravo iz Gradišta dolazi voditelj ove veteranske lige, Branko Dretvić, među veteranima poznatiji pod nadimkom „Đez”. Prošle sezone veterani nisu saznali pobjednika lige jer nije odigran proljetni dio sezone. U trenutku odgode vinkovački Dilj zauzimao je vodeću poziciju (s devet pobjeda i jednim porazom) ispred Slavonca iz Gradišta. Voditelj lige naveo je kako na svu sreću ove jeseni nije bilo odgođenih utakmica zbog već svima poznate situacije. „Imali smo odgođenih utakmica zbog lošeg vremena. Veteranske utakmice odigravaju se ponedjeljkom i četvrtkom kada nema treninga i utakmica ostalih kategorija, prije svega seniora”, istaknuo je Branko Dretvić.

Na svakoj utakmici vlada prijateljska atmosfera, a najbitnija stvar je druženje uz jelo i piće nakon utakmice. „U veteranskom nogometu rezultat je sekundarna stvar, ono što je bitno je odigrati utakmicu, malo se rekreirati i, naravno, takozvano treće poluvrijeme”, kroz smijeh je dodao voditelj lige.

Pravo nastupa imaju svi koji su stariji od 35 godina, no svaki klub ima pravo imati dva igrača u dobi od 30 do 35 godina, pod uvjetom da nisu registrirani, a klubovi mogu prijaviti i dva registrirana igrača koji su stariji od 40 godina. U veteranima ne bi trebalo biti negativnih tenzija, agresivnog ponašanja i slično, no Dretvić navodi kako je u prošlosti znalo biti i takvih slučajeva. „Izbacili smo sve što nije bilo dobro, neke ekipe nisu se mogle riješiti pojedinaca koji su pravili probleme. U ovoj ligi prekršaja ne bi trebalo biti kao ni namjere za nekim grubljim startovima i slično”, izjavio je Branko Dretvić.

Ekipe koje su u vrhu veteranske lige, a to su veterani Frankopana, HAŠK-a, Slavonca i Dilja, znaju odigrati lijepe i zanimljive utakmice i među tim ekipama vlada pozitivno natjecateljsko rivalstvo, a tu su i lokalni derbiji kada se sastanu dvije ekipe Vinkovaca ili općinski derbi u Jankovcima između Croatije i HAŠK-Sokola.

Momčad

Ukp.

Pob.

Ner.

Por.

Gol raz.

Bod.

1.

Slavonac (G)

10

9

0

1

23

27

2.

HAŠK-Sokol

10

7

2

1

6

23

3.

Frankopan

10

7

0

3

20

21

4.

Dilj

9

6

1

2

6

19

5.

Vukovarski veterani

10

5

2

3

3

17

6.

Vinkovci

10

4

2

4

-2

14

7.

Vinkovci 2

9

2

2

5

-7

8

8.

Croatia (N.Jankovci)

9

2

1

6

2

7

9.

Nosteria

9

1

2

6

-14

5

10.

Hrvatski sokol

10

1

2

7

-24

5

11.

Lovor

8

1

0

7

-13

3

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno