25 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Treći redateljski uradak Denzela Washingtona Fences ovaj Božić u kinima

Više od autora

- vl promo-
f_fences_treci-redat-urad_danzel-washingtona_ST

Za svoj treći rediteljski uradak Denzel Washington je izabrao materijal sa kojim je od prije upoznat, a to je brodvejska uspješnica Augusta Wilsona ‘Fences’. Prva fotografija iz filma je dostupna i prikazuje Denzela sa Violom Davis koji u filmu igraju bračni par Maxon.

Iako najpoznatiji kao glumac Denzel Washington, dokazao se i kao redatelj, čemu u prilog  govore filmovi ‘Antwone Fisher’ i ‘The Great Debaters’. Predstava ‘Fences’, nagrađena Pulitzerom i Tonyem, prati život Troya Maxona, 53-godišnjeg sakupljača smeća iz Pittsburgha koji je progonjen neispunjenom željom da postane bejzbol-zvijezda.

Originalna glumačka postava predstave će nastupiti i u filmu, tako da ćemo na velikom platnu, pored Washingtona i Davisove, gledati Mykeltija Williamsona, Russella Hornsbya, Gabriela Maxsona, Jovana Adepoa, Saniyyu Sidney. I Washington i Davisova su nagrađeni Tonyem za svoje uloge u predstavi, a uloga Troya Maxona učinila je slavnog Jamesa Earla Jonesa za vrijeme prvobitne postavke komada u 1987. Premijera filma Fences je zakazana za 25. prosinca, što je znak da se Denzel nada ponekoj oskarovskoj nominaciji. [Filmofil.ba / Oslobođenje]

VIDEO: FENCES ON BROADWAY

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno