Prije nešto više od godinu dana hrvatskoj se glazbenoj sceni singlom prvijencem “Mirage” kao White on White predstavio riječki kantautor Marko Rogić, a ujedno najavio i album “Out Of Nowhere”. Kako kaže Marko, projekt se dogodio sasvim slučajno, riječima pisca Bekima Sejranovića “nigdje, niotkuda”, a u tom je kontekstu i dobio ime “Out Of Nowhere”. Osim najavnim singlom “Mirage”, imali smo prilike čuti i singl “This War”, a upravo je treći “Grey Hair” ishodište i podloga albuma čiju okosnicu čine iz života istrgnute, iskrene priče nastale jednostavnim kantautorskim ključem bliskim prizvuku countrya i americane kojima je aranžmansku i produkcijsku boju udahnuo Darko Terlević.

“To je priča o odlasku, o gubitku, o emocijama natopljenim tugom i dječjom željom za beskrajnosti i bezvremenosti. Album “Out Of Nowhere” nastao je, kako mu i samo ime kazuje, niotkuda, iz pera i gitare jednog neglazbenika, u lijepim glazbenim godinama. Dvanaest skladbi na albumu predstavlja svojevrsni glazbeni otisak stanja čovjeka u vremenu mjena i rastanaka s dragim ljudima, pričama i odnosima.” (Marko Rogić)

White On White, 2018. | Foto: Marko Laća | Dallas promo

Video spot za pjesmu “Grey Hair” sniman je na lokaciji starog kaštela Grobnik u blizini Rijeke, a napravljen je kao audio i video zapis live sessiona benda uz podršku gudačke i puhačke sekcije. Glazbu i tekst potpisuje Marko Rogić, a aranžman Darko Terlević. Režiju i snimanje spota potpisuje Martina Šalov, dok je za tonski zapis, mixing i mastering zaslužan Matej Zec.

Kolaž tema kroz koje album “Out Of Nowhere” prolazi izlog je emocija i duševnih stanja autora, a stvara sasvim intimnu priču bez previše ušminkavanja. Iako finalni zvuk na albumu njeguje nešto moderniji izričaj, sve su pjesme nastale nekako spontano i bez pripreme. Stvaranje glazbe i pisanje pjesama Markovo su sredstvo izražavanja, a kroz sve to zajedno, kanalizira svoje emocije i ispušta ih iz sustava.

“Proživljene godine života, jedna teža uz pokoji gubitak rode u čovjeku neku tugu koja pošto – poto želi van. To je, uz podršku prijatelja glazbenika, bio osnovni impuls nastanku ovih pjesama” kaže Marko Rogić a.k.a. White On White.