20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Trener Stipe Tomić o sezoni vinkovačkih odbojkašica

Više od autora

- vl promo-

Iza ŽOK Vinkovci završena je sezona, a vinkovačke odbojkašice finiširale su sezonu s prvim mjestom na međunarodnom turniru održanom u talijanskom gradu Paese. Turnir se održao u tri starosne kategorije, a vinkovački se klub natjecao u kategoriji do 18 godina. Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a Vinkovčanke su turnir završile sa svim pobjedama.

Konkurencija je bila dobra, no mi smo tu bili u određenoj prednosti, s obzirom na to da naše juniorke, pa čak i kadetkinje igraju za seniorsku ekipu, pa samim time imaju više odigranih utakmica, pa tako i iskustva te su na neki način zrelije od tamošnje konkurencije, a dodatno iskustvo dobile su stalnim igranjem na završnicama prvenstava Hrvatske u svojim kategorijama. Organizacija natjecanja bila je odlična. Smještaj je bio u hotelu s četiri zvjezdice, igralo se u ukupno tri dvorane, odnosno svaka je kategorija igrala u svojoj dvorani”, turnir je prokomentirao trener Tomić.

FOTO: ŽOK Vinkovci

U klubu je stavljen naglasak na rad s mlađim kategorijama, pa tako trenutno ŽOK Vinkovci ima sve kategorije. U tim kategorijama pokrivena su djeca u cijeloj osnovnoj i srednjoj školi, a ukupno oko 200 djece trenira u pogonu kluba. Također, vinkovački klub trenutno ima 6 trenera, a radi se uglavnom o bivšim igračicama koje su se vratile u grad i odlučile raditi s djecom.


Koliko nam trenutno treba, mislim da je sasvim dovoljna financijska situacija, no kada budemo išli prema gore onda ćemo trebati i o tome razmišljati. Pomažu nam tu grad i županija, pokoja firma. Baš nam je sada nedavno Nexe grupa donirala komplet trenirki, torbi i dresova, zahvaljujući Draženu Iveziću, direktoru Dilja”, rekao je Tomić.

Turnirom u Italiji završena je sezona te sada slijedi ljetna stanka koja će trajati do sredine kolovoza. Sada već u završenoj sezoni vinkovačkim odbojkašicama za dlaku je izbjegao plasman u viši rang natjecanja, no u klubu vjeruju kako se taj iskorak može ostvariti već u idućoj sezoni.

Nadamo se kako ćemo ući u dvoranu na Lenijama, tamo će biti bolji uvjeti. Ako nam ostane ista ekipa, a 99% da hoće, nadamo se prvome mjestu i ulasku u viši rang natjecanja. Ove godine smo na završnom turniru izgubili od Novog Zagreba, Pule i Brda Splita, međutim nas nitko nije nadigrao. Bili smo daleko najneiskusnija ekipa u toj konkurenciji. Primjerice, ekipa Novog Zagreba u prosjeku je stara 30 godina, a mi smo u prosjeku stari 16 godina”, završne su riječi Stipe Tomića.

FOTO: ŽOK Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno