13 C
Vinkovci
Četvrtak, 11. kolovoza 2022.

Tri državna rekorda vinkovačkih AKOS-a

Više od autora

- vl promo-


Proteklog vikenda na stadionu SRC Veruda – Uljanik u Puli održano je 25. Otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske u paraatletici, a glavni organizatori natjecanja bili su Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom i Atletski klub Spektar Pula.

Zapaženu ulogu ostvarili su paraatletičari i paraatletičarke iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci, koji su osvojili 5 medalja, od čega 4 srebrne i 1 brončanu, a za vrijeme natjecanja postavili su čak tri nova državna rekorda.

„Prvo ovogodišnje natjecanje nakon dugotrajnih priprema uz ostvarene izvrsne pojedinačne rezultate i osvojene medalje, svi sportaši ostvarili su planirano. Napredak je vidljiv i zbog toga s nestrpljenjem očekujemo novo natjecanje”, izjavio je trener Marko Leovac.

U muškoj konkurenciji Marin Županović osvojio je srebrnu medalju u bacanju koplja (600g) s hicem od 17.90m, a isti natjecatelj zauzeo je i 4. mjesto u konkurenciji diska (1kg).

FOTO: AKOSI Vinkovci

Kod žena, AKOSICE su se ovjenčale s čak 4 medalje.

Martina Dragičević zauzela je drugu poziciju u disciplini koplja (600g) s hicem 9.00m te treće mjesto u disciplini kugla (3kg) s hicem 4.31m, a to je ujedno bio i novi Hrvatski rekord u kategoriji F54.

FOTO: AKOSI Vinkovci

Ivana Purkić osvojila je dvije srebrne medalje, po jednu u kategorijama kugla (3kg) s hicem 8.70m i disk (1kg) s hicem 22.67m, a oba rezultata novi su Hrvatski rekord u kategoriji F37.

FOTO: AKOSI Vinkovci

„Osvojene medalje i postavljeni novi državni rekordi, svakako nam daju ogroman motiv u klubu. Čestitam sportašima koji su vrhunski odradili natjecanje te čestitke treneru koji je naše članove odlično pripremio za ovo natjecanje. Također pohvale idu i organizatoru natjecanja koji se potrudio da sve proteče prema planiranom”, podvukao je predsjednik kluba Dalibor Pavić.

Inače, ukupno je prijavljeno 117 paraatletičara (222 starta) iz 7 europskih zemalja.

U svibnju, domaće paraatletičare i paraatletičarke očekuje novi nastup na bacačkom atletskom mitingu u Zagrebu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno