17 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Tri medalje mladih županijskih sportaša na Plazma Sportskim igrama mladih

Više od autora

- vl promo-Plazma Sportske igre mladih velika je sportska manifestacija koja svake godine privlači mlade sportaše iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Nakon što je svaka od navedenih zemalja imala igre na državnoj razini, od 16. do 19. kolovoza održalo se natjecanje i na međunarodnoj razini. Tamo su sudjelovali, ali i ostvarili odlične rezultate, i natjecatelji iz Vukovarsko-srijemske županije, a ukupno su se vratili s 3 medalje, odnosno s po jednim zlatom, srebrom i broncom.

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca, nakon što su postali prvaci državi, osvojili su i zlatno odličje i na međunarodnoj sceni Plazma Sportskih igara mladih. Mikanovčani su porazili srpskog predstavnika RK Metaloplastika 16:13, a RK Junior Street Boys iz Maglaja poražen je od mikanovačkog kluba rezultatom 21:16.

FOTO: RK Ivan Mikanovci

Srebrnu medalju oko vrata zaradio je Vladimir Grubić iz Osnovne škole Nikola Tesla Mirkovci. Vladimir se natjecao u utrci na 60 metara u kategoriji dječaka 2011. godište i mlađih.

Medalju brončanog sjaja osvojio je Ženski nogometni klub Graničar Županje te se na taj način broj osvojenih medalja koji se vraćaju u našu županiju dodatno povećao. Izdvojimo još kako je Ante Kolak iz Vinkovaca u stolnoteniskom turniru pružio odlične igre, međutim ovoga puta, u izrazito jakoj konkurenciji, nije bilo dovoljno za jednu od medalja.

Čestitamo svim natjecateljima Vukovarsko-srijemske županije na odličnim rezultatima na međunarodnim turnirima Plazma Sportskim igrama mladih, a nadajmo se kako će ovo biti dodatni motiv za sljedeću godinu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno