-1 C
Vinkovci
Nedjelja, 5. veljače 2023.

Tri požara tijekom vikenda

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Tijekom vikenda dogodila su se tri požara, u Boboti, Markušici i Nuštru, izvjestila je jutros PU vukovarsko-srijemska.

U petak 22. srpnja oko 9 sati u Boboti je došlo do požara u jednoj pomoćnoj prostoriji dvorišta obiteljske kuće, a očevidom je utvrđeno da je došlo do prijenosa topline s električne žarulje na dio prostora te su pritom izgorjeli namještaj, odjeća i drugi predmeti. Ukućani i djelatnici DVD-a Bobota su lokalizirali te ugasili požar, nije došlo do ugroze zdravlja ljudi, a vlasnik je pretrpio materijalnu štetu u iznosu od više tisuća kuna.

Istoga dana oko 23,40 sati u Markušici je došlo do požara u prostoru skladišta gdje su interventno reagirali vatrogasci iz Nuštra, Jarmine i Vinkovaca koji su djelovanjem ugasili i lokalizirali požar. Očevid na požarištu pokazao je da je požar izazvan na električnim instalacijama uredskih prostorija, a proširio se na cijelu građevinu. Oštećena su tri traktora, prikolica, nekoliko cisterni i različitih poljoprivrednih strojeva, nekoliko tona žita te nekoliko tisuća litara goriva. Unutar prostorija skladišta oštećeni su namještaj, informatička oprema i drugi električni uređaji te krovna konstrukcija. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba i nije se proširio na susjedne objekte. Materijalna šteta je velika.

U nedjelju 24. srpnja oko 7 sati u Nuštru je došlo do požara u dvorištu nenaseljene obiteljske kuće. Do sada je očevidom utvrđeno da je požar izazvan ljudskom radnjom te da je u dvorištu kuće zapaljena hrpa odbačenog suhog drvenog materijala (pretežito dijelovi krovne konstrukcije) koji je skinut s te kuće. Pritom nije došlo do ugroze života i zdravlja ljudi. Djelatnici DVD-a Nuštar su lokalizirali i ugasili požar, vlasniku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna te policijski službenici provode daljnje izvide kako bi utvrdili sve okolnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno