19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Triatlon klub Vinkovci broji 30-ak članova, mahom djece koja se sportom bave rekreativno

Više od autora

- vl promo-

Triatolon se nalazi na listi olimpijskih sportova od 2000. godine, a uz to je najbrže rastućih sportova na svijetu. Sastoji se od tri bazična sporta, a to su biciklizam, plivanje i trčanje.

Prvi spomeni ovog sporta sežu u 1920. kada su u Francuskoj održane i prvi utrke pod nazivima “Les trois sports” (3 sporta), “La Course des Débrouillards” (utrka snalažljivih) “La course des Touche a Tout” (utrka koja se dotiče svega). U Hrvatskoj je popularan kod rekreativaca. Vinkovački klub aktivan je od 2017. godine, a o njegovom radu porazgovarali smo s predsjednicom Triatlon kluba Vinkovci, Ivanom Babić.

„Brojimo 30 članova od čega je 20 djece. U početku je krenulo nas dvoje do troje entuzijasta kineziologa koji smo se odlučili baviti ovim sportom, a kasnije smo uključili sve zainteresirane odrasle, dok unutar tri godine radimo i djecom”, rekla je Babić.

Sudjeluju na natjecanjima u Osijeku i Đakovu, a podržavaju i vinkovačke utrke. Sada im slijedi Biciklijada te osječki Pannonian. Predsjednica kluba ističe kako su više rekreacijski klub, stoga su rezultati osobne prirode gdje svatko od članova želi postići što bolji vlastiti rekord. Rad s djecom je na stadionu gdje se provodi atletski dio treninga i na bazenu gdje usavršavaju plivanje, a dobra suradnja uspostavljena je s Biciklističkim klubom Sokol.

„Pripremamo djecu i odrasle za nadolazeće utrke koje imamo u rasporedu, a nakon Biciklijade i Pannoniana ćemo vidjeti koja ćemo natjecanja još odraditi, sve ovisno o mogućnosti odraslih, ali djece i roditelja”, navela je Babić.

Svi klubovi u Hrvatskoj bilježe rast članova, mahom su to osobe koje se žele rekreativno baviti sportom.

„Osnovali smo klub iz rekreacije kako bismo se imali čime baviti te da to proširimo na druge kako bi vidjeli da triatlon nije nikakav bauk i da nije rezerviran samo za profesionalce nego da se njime može baviti svatko od nas. Triatlon je najbrže rastući sport na svijetu, kompleksan je, nije dosadan jer sadrži tri bazična sporta, tako da se svatko u nečemu može pronaći”, kazala je predsjednica Tiratlon kluba Vinkovci, Ivana Babić.

Svi koji su zainteresirani za bavljenje ovim zanimljivim sportom mogu su u klub javiti putem Facebook-a ili doći osobno na stadion ponedjeljkom i srijedom, odnosno na bazen srijedom i subotom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno