17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Tribina „Zajedno za bolje sutra” u Mjesnom odboru „Lenije”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Tribina „Zajedno za bolje sutra” večeras je održana u Mjesnom odboru „Lenije”.

Obraćajući se uvodno gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je kako su u ovom dijelu grada kontinuirano najviše radi na vodovodu i odvodnji te ostaloj komunalnoj infrastrukturi koja se nalazi u zemlji.

„Kako bi došli do toga da se krene s nekakvim gornjim uređenjem, važno je da ta komunalna infrastruktura kompletno bude u redu. Znamo i da je kod vas u jednom dijelu Kanovaca bilo velikih problema s odvodnjom vode i kroz sve ovo što se sada radi to bi trebalo biti kompletno riješeno”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Najavljujući sve ono što će biti odrađeno u predstojećem razdoblju, između ostaloga, Bosančić je najavio i uređenje i osvjetljenje staze kroz Lenije.


Među problemima koje su građani iznijeli dosta riječi bilo je o Ulici Otona Kučere. Postavljeno je pitanje kada će se raditi staza te istaknuto kako je cesta viša od staze i sva oborinska voda ide pod kuće za što je nužno iznaći rješenje. Također, istaknut je i jedan specifičan problem, a to je situacija u kojoj svi vozači koji koriste praonicu u Konzumu vozila, kako je rečeno, „suše” kroz ovu ulicu. Kako u tom dijelu ima dosta djece i već je i bilo naleta na djecu vozilom, nužno je nešto učiniti. Najbolje bi bilo, rečeno je, a s tim se složio i gradonačelnik, ulicu učiniti jednosmjernom.

Zbog problema sigurnosti djece u prometu stanovnici ove ulice potpisali su i peticiju koja je večeras uručena gradonačelniku, a kojom se traži postavljanje pješačkog semafora na pješačkom prijelazu na križanju s Ulicom Nikole Tordinca. Gradonačelnik Bosančić složio se s tim prijedlogom dodavši kako je svakako potrebno postaviti i nadzornu kameru koja je najbolji „lijek” protiv brze vožnje.

Građani su istaknuli i problem više napuštenih kuća koje predstavljaju opasnost zbog zaraslosti ili zbog urušavanja. Problem imaju i poljoprivrednici na Zalužju zbog odlaganja građevinskog otpada na njihove poljoprivredne površine i u kanale, ali i zbog grana koje se nadvijaju na poljske puteve i otežavaju prolaz.

Stanovnici vikend naselja Zalužje, pak, istaknuli su problem ceste. Ne traže, kažu, asfalt, dovoljno im je da se cesta redovito nasipa kamenom, a što u zadnje vrijeme nije slučaj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno