11 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Trijemom za ples Garage In July najavljuju EP Sjaj u blatu!

Više od autora

- vl promo-

Garage in July, visokooktanski swamp ‘n’ roll sastav, predstavlja svoj novi singl “Trijem za ples”  kojim najavljuju skorašnji izlazak EP-a “Sjaj u blatu” u izdanju Croatia Recordsa.

Nastali su 2011. godine pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago bluesa i želja im je stvarati i prašiti rock ‘n’ roll dok god su živi te prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte.

Bilo ih je četvero, a sad ih je troje: Igor Hanžek (bubanj), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika). Dosad su objavili EP ‘Samo ljubav i Rock ‘n’ Roll”, “Live at RIBA” za Slušaj Najglasnije!, LP “7” i “Imaš li strasti?!” za Dirty Mojo Records te singlove “Imaš li strasti” i “Buntovnik ljubavi” za Croatia Records.Glazbu, tekst i aranžman pjesme “Trijem za ples” potpisuje cijeli bend, za miks je zaslužan Ivan Podoreški, a master je uradio Goran Martinac.

Priča o pjesmi “Trijem za ples” ide ovako: Bagi sluša Elmorea Jamesa i igra se sa D štimom na gitari.  Igor uči svirati bossanovu na bubnju. Bojan priča Mati o čovjeku koji lupa nogom u trijem. Mate govori da to može biti samo Ray Charles.

Kad su se Bagi, Igor i Bojan tjedan dana poslije našli, nastao je “Trijem za ples”.

TRIJEM ZA PLES [AUDIO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno