Početkom godine vinkovačka tvrtka Terracibalae Nova j.d.o.o. dostavila je vinkovačkoj udruzi koja okuplja osobe s invaliditetom, “Bubamari”, pismo namjere u kojemu nudi suradnju i zapošljavanje njezinih članova jer joj je poznato kako se invalidne osobe teško zapošljavaju. Ovih dana su uz pomoć članova “Bubamare” zasadili trajne nasade egzotičnog voća indijanske banane. 

“U sadnji indijanske banane na pokusnom polju površine tisuću kvadrata sudjelovalo je troje bubamaraca, ali bit će još za njih posla jer planiramo proširiti nasad na jedan hektar, na 10.000 četvornih metara. Također namjeravamo u naše vrtiće i kuhinju zaposliti bubamarce.”, rekao je Tomislav Mustapić, direktor Terracibalae Nova. Dodaje kako njegova tvrtka posluje na području Vinkovaca i bavi se ugostiteljstvom i cateringom na dvije lokacije te ima stalne potrebe za zapošljavanjem. Također se bave i poljoprivrednom proizvodnjom i otkupom proizvoda, pa i egzotičnog voća, zbog čega su se i odlučili na nasad indijanske banane.

U “Bubamari” su bili oduševljeni jer je to prvi put da se netko javlja i nudi suradnju i zapošljavanje osobama s invaliditetom, dosad su uvijek oni morali nekoga moljakati. Budućnost im je svijetla, kažu, jer uskoro bi trebao napokon proraditi i Buba bar.

“To je i rezultat projekta Buba bara jer, osim što je pridonio izmjeni zakonske regulative te sada osobe s invaliditetom mogu raditi bez gubitka osobne invalidnine, zainteresirao je i otvoreno tržište rada. Hvala ljudima iz Terracibalae Nove.”, rekao je Tomislav Velić, predsjednik “Bubamare”.