29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Trojici prijave za krađu, dvojici zatečenih na djelu za krađu u pokušaju

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje nekoliko provala u Županji, izvijestila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Kako se navodi, oko 2 sata 27. veljače, pokušali su provaliti u obiteljsku kuću 60-godišnjaka u Posavskoj ulici, ali ih je stanar paljenjem svjetla na terasi odvratio od te namjere te su pobjegli.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 18-godišnjak i jedan od maloljetnika, u razdoblju od 25. do 29. studenog 2022. godine, provalili u dvije susjedne obiteljske kuće u Graničarskoj ulici u Županji, vlasništvo 48- i 64-godišnjakinje, iz kojih ništa nisu otuđili.

Također su tijekom noći 2./3. prosinca 2022. godine provalili u dva ugostiteljska objekta, u Ulici Ilirskog preporoda te Ulici Veliki kraj, iz kojih su otuđili novčanike s pologom i dnevnim utrškom te ruksak djelatnice s osobnim stvarima.


Protiv osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava za kazneno djelo „Teška krađa“.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ u pokušaju dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 24-godišnjakom koji su, u 23,45 sati 28. veljače u Iloku, u Ulici Matije Gupca, zatečeni u krađi pogonskog goriva iz traktora.

Protiv obojice policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno