Novinarski posao u doba korone mogao bi biti naslov ovog teksta jer zaista se sve promijenilo, a pouzdana i brza vijest danas je, možemo slobodno reći, jako cijenjena.

S takvim stavom, ali i obavezom cijela redakcija iz Novosti prionula je poslu. Na početku možemo reći kratki reset, ali već prvim odlukama nacionalnog stožera, ali i jasnim odlukama iz gradskog stožera započeli  smo po novom režimu posla i izvješćivanja javnosti. Naravno dežurni novinari su tu od 0/24, a grafički odjel pobrinuo se te je prije točno 24 dana online bila i posebna podstranica web portala novosti.hr/koronavirus.

Moramo reći kako nas je iznenadila posjećenost stranice, a ne rijetko događao nam se i totalni kolaps i pad stranice zbog preopterećenosti, odnosno velike posjećenosti. Naravno svaka vijest je povezana i s našim društvenim mrežama, ali u ovim trenucima zaista smo svjedoci kako je na cijeni pravo novinarstvo. Vodeći se i preporukama našeg regulatora Agencije za elektroničke medije, vijesti koje se objavljuju su samo iz službenih izvora.

Možemo malo i u brojkama, do jučer naše vijesti pročitane su 350 tisuća puta i to novih 120 tisuća korisnika što govori o tome kako je portal novosti.hr, bez lažne skromnosti, najčitaniji i to ne samo u Vinkovcima i našoj županiji već i šire. Svaka vijest pročitana je minimalno nekoliko tisuća puta, a najčitanija vijest trenutno je pročitana više od 55 tisuća puta. Na društvenim mrežama ta brojka je i trostruko veća. Uz vijesti o koroni, vrijedni ljudi iz Novosti pobrinuli se se  da i u vrijeme pandemije izađe i tisakano izdanje Vinkovačkog lista koje upravo čitate, a prethodna tri broja bila su digitalna. Lokalno, zanimljivo i provjereno u digitalnom i tiskanom izdanju.

Nikako ne smijemo zanemariti niti važnost našeg trećeg medija, a to je radio koji svakodnevno emitira informativni program, a osim naše vlastite proizvodnje uključili smo se i u Mrežu slavonskih radio postaja, pa tako vijesti iz slavonskih županija možete slušati na 90,2 mhz ili online. Vi #ostanitedoma, a mi smo tu za vas da prenosimo sve najvažnije vijesti u ovim teškim danima za sve nas.