Zbog lošeg vremena jučer nije održana rekreativna biciklijada Tour de Slavonija & Baranja, a održati će se sljedeće nedjelje, 19. svibnja.

“Zbog stajanja, odnosno odmora na pet lokacija, može doći do pothlađivanja biciklista u uvjetima niskih temperature i kiše. Česta stajanja su, naime, velik problem za zdravlje, te smo odlučili odgoditi biciklijadu.”, stoji u obrazloženju organizatora.

Smjer kretanja i program ostaju nepromijenjeni. Start sedme biciklijade je u 10 sati na parkiralištu hotela Slavona u Donjem Miholjcu, odakle će se krenuti prema Valpovu, Osijeku, Bilju, Bolmanu, Villanyu i Šiklošu te natrag prema Donjem Miholjcu, gdje je u 18 sati planirani završetak. U svakom je mjestu predviđen odmor od 20 – 25 minuta. Organizator poziva rekreativce i bicikliste da se pridruže biciklijadi, za koju se zainteresirani mogu prijaviti do 17. svibnja, ali i na dan biciklijade, a kotizacija iznosi 100 kuna.

Biciklijada ove godine ima novu rutu, koja prolazi kroz Baranju i Mađarsku, što je iznimo važno zbog razvoja cikloturizma cijele regije. Ruta je duljine 139 kilometara i to je najdulja biciklijada u Slavoniji, a pripada i među najdulje bicikljade u Hrvatskoj. Također, ruta se poklapa sa zelenim pojasom uz tok Drave, koji uz Muru i povezane dijelove Dunava čini ekološki najvažnije europsko riječno područje i buduću biciklističku stazu Amazona Europa.


Cilj Tour de Slavonija & Baranja unaprjeđivanje je cikloturističke ponude Osječko-baranjske županije.