16 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

Tvrtko Hopek Les rame uz rame renomiranim glumačkim zvijezdama u filmu redateljice Barbare Vekarić – Aleksi

Više od autora

- vl promo-Ovogodišnji Pula Film Festival 14. srpnja otvorila je premijera filma ‘Aleksi’ debitantice Barbare Vekarić, a najavljen je kao generacijski film s kojim će se poistovjetiti mnogo mladih na pragu tridesete.

Aleksi tumači Tihana Lazović, a u ostalim se ulogama pojavljuju Neda Arnerić, Aljoša Vučković, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Leon Lučev, Jason Mann. Manju ulogu dobio je i glazbenik Tvrtko Hopek, frontmen grupe Les. Osim što je autor pjesama i član benda, Tvrtko je bio izvanredno kooperativan i pristao je biti mentor fiktivnog benda “Goran i sateliti” kojeg, osim njega, čine Goran Marković, Romano Nikolić i Antonio Franić.

“Moja prva želja za bend u filmu je bio dubrovački Silente s obzirom da su bend iz županije u kojoj smještamo film, no kada smo mi krenuli u predprodukciju, oni su se nažalost “raspali”. Počela sam scoutati druge bendove, no nitko mi nije “legao” za tu ulogu, dok slučajno nisam čula Tvrtkove pjesme koje su mi pustili zajednički prijatelji. Oduševila sam se prvenstveno Tvrtkovim moćnim vokalom, a potom su me obuzele i riječi pjesama koje su spontano legle na priču. Tvrtkove pjesme su izvrsno upotpunile štih filma… Dečki su mjesec dana prije snimanja imali probe. Koristimo četiri Tvrtkove pjesme kao pjesme benda Goran i sateliti (Krijesnice, Isprati od soli, Malo mjesto i Hodali bi lako) i još jednu (Leptiru) kao background track” – izjavila je redateljica filma Barbara Vekarić.

Na Tvrtkovu glazbu i angažman oko filma, osvrnuo se i Jason Mann – vrhunski redatelj i pobjednik američkog HBO reality projekta – Greenlight s Matt Damonom i Ben Affleckom;

“Ja sam redatelj i (bivši) glazbenik. Svirao sam u bendovima na obalama San Francisca od 1990-ih do ranih 2000-ih godina. Kao redatelj, filmovi koje sam radio oduvijek su snažno pod utjecajem glazbe. Iako ponekad u filmu i nema druge glazbe osim zvukova prirode, uvijek gledam na filmove kroz glazbenu prizmu. Zato, iz ove točke gledišta, mogu reći da je Tvrtko vrsta glazbenika koji se glazbeno izražava onoliko učinkovito koliko može hodati i disati. On je čudesan tekstopisac. Kad smo zajedno radili na filmu Barbare Vekarić  – Aleksi, njegove su mi pjesme bile u glavi tjednima. Pomagao sam glumcima u filmu, koji nisu glazbenici, stoga sam morao vrlo dobro upoznati svaku pjesmu. Tvrtko posjeduje istančan osjećaj za stvaranje izvrsnih melodija i vrlo specifične glazbe, a u društvu je ujedno topla i draga osoba.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno