- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Osim opasnosti od pirotehničkih sredstava koja mogu biti prilično opasna, naročito za djecu, iz policije upozoravaju i na ostale opasnosti koje prijete u ovo vrijeme, ponekad i pretjeranog, blještavila. Htjeli to priznati ili ne, ovaj mirni obiteljski blagdan pretvorio se u natjecanje u kićenju, pa tako mnogi znaju pretjerati s količinom svijeća, ukrasa i lampica.

“Svijeće držite podalje od božićnog drvca, zavjesa ili papirnatih dekoracija te ih ne ostavljajte da gore bez nadzora. Naime, prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost jer mu treba samo 30 sekundi da izgori, stoga ne postavljajte božićno drvce blizu kamina ili ostalih izvora topline, lampice uvijek isključite prije spavanja ili kada nema nikoga doma. Također, nemojte preopterećivati utičnice, provjerite ispravnost kablova prije korištenja božićnih lampica i rasvjeta, ne stavljajte na bor neispravne lampice, te provjerite jesu li lampice i kablovi označeni za vanjsku upotrebu”, poručuju iz policije.

Još jednom upozoravaju i na oprezno rukovanje s pirotehničkim sredstvima, koja osim ozbiljnih ozljeda mogu izazvati i požare Podsjećaju i da u slučaju nesreće nazovite 112.