32 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

U burnoj raspravi svoje probleme izložili mještani Kolodvora i Zagrebačkog bloka

Više od autora

- vl promo-

Današnja tribina Mjesnih odbora Kolodvor i Zagrebački blok bila je najburnija do sada. Rasprava i izlaganja od samih početaka su bili žustri za što je zaslužno dječje igralište u Ulici Ivana Mažuranića iza boćališta.

Navedeno igralište bila je glavna rasprava jer je nekim mještanima smeta što su golovi, ljuljačke i klackalica preblizu zgrada zbog čega nastaje velika buka, pogotovo kada se na spomenutom mjestu skupljaju oni kojima igralište nije namijenjeno.

„To i je bit ovakvih tribina da se nađu građani i daju svoje prijedloge. Netko će biti za jednu stvar, netko za drugu, a kada živite u jednom zajedničkom stambenom bloku ljudi moraju pronaći kompromis kako bi svi bili zadovoljni. Mi smo ovdje kako bismo to moderirali da u konačnici bude sve dobro. U Mažuranićevom bloku odraslo je puno djece, a kada ih imate onda za njih tražite prostor, kada ona odrastu tražite mir. Potrebno je sve to uskladiti i pronaći kompromis, a vjerujem da ćemo ga pronaći pogotovo kada u ponedjeljak izađemo na lice mjesta”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.Nakon toga se rasprava primirila, a u Ulici Ivana Mažuranića veliki problem su i parkirna mjesta, ali i premalo prostora na cestama i stazama što dovodi do toga da vozači pokušavaju na nogostupu zaobilaziti, a to može dovesti do neželjene nesreće. Predsjednik Mjesnog odbora Kolodvora Darko Habuda istaknuo je kako će gradonačelnik u ponedjeljak u 17 sati se sastati s građanima kako bi se na licu mjesta riješio problem igrališta.

„Pitanja su uvijek slična ili približno ista i odnose se na komunalnu strukturu, a u tom dijelu su se radile ulice, išao je i projekt Aglomeracije. Uvijek netko traži dodatan parking, sve pokušavamo riješiti i uvijek idemo u smjeru da se sve potrebe građana zadovolje. Što se tiče ostalih stvari problemi su većinom oko rasvjete i kanalizacije što bih svrstao u jedno redovno održavanje koje Grad provodi”, rekao je predsjednik MO Zagrebački blok Marko Antolović.

Dodao je kao se nisu stigli dotaknuti i nekih socijalnih pitanja te kako se nada da će se projekt Zaželi nastaviti i u narednom razdoblju. Osim toga, nakon 30 godina otkrivena je spomen-ploča poginulima i nestalim mještanima Mjesnog odbora Zagrebački blok.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno