7 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

U Ceriću na djelu uhvaćeni krivolovci, u Vinkovcima zaražen izašao u grad

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli  su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni 25. studenog 2020. godine, u točno neutvrđenom vremenu napustio adresu svog boravka, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući iz razloga što je bio pozitivan na virus Covid-19.

“Provedenim utvrđivanjem 22. godišnjak je na taj način doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti, najmanje jednu osobu, budući da je upravljajući osobnim automobilom u prometu u Vinkovcima, u Lapovačkoj ulici, imao suvozačicu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima”, ističu iz policije.

Također, policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 57. i 51.- godišnjacima, koje se sumnjiči za kazneno djelo Protuzakoniti lov i ribolov.

Naime, obojica su koristila osobni automobil na području lovišta u Ceriću, čiji su inače članovi, te su se koristili raznim nedopuštenim načinima i sredstvima (osvjetljivali polja i divljač) u namjeri da bi divljač lakše ustrijelili. Kako ih je u krivolovu otkrio predsjednik lovnog društva odmah je pronašao i oduzeo tri ustrijeljena zeca, koje su prethodno skrili u grmlju. Na mjestu je intervenirala i policija te oduzela dvije lovačke puške koje posjeduju na zakonit način, a potom je provedeno kriminalističko istraživanje i protiv obojice će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno