Zvjezdana Čuljak, Željko Čuljak i Nika Šušnjara pjesnici su čija je zajednička zbirka “Trag duše” predstavljena večeras u Domu kulture u Ceriću. Pjesme svojih sumještana ukoričio je KUD “Slavko Mađer” Cerić, a uz ovo troje autora čije pjesme čine glavninu zbirke, pridruženi autori su i Miroslav Đole Štivić i Adam Dakić.

U programu koji je vodio Vjekoslav Podoreški, nastupili su Ženska pjevačka skupina “Grofice” Nuštar te Ženska pjevačka skupina, Muška pjevačka skupina i odrasla folklorna skupina KUD-a “Slavko Mađer”. Uz autore, stihove iz zbirke govorili su Milica Milašinčić, Gordana Hasel, Dragan Perša, Nada Gagro, Mara Čuljak i Danijela Cvitanović, a poseban dio programa svakako su bili i recitali složeni od pjesama iz zbirke koje su izveli cerićki Štokavčići, učenici 1. i 3. razreda te učenici 5. razreda.

Kako je istaknuto večeras, literarna sekcija KUD-a “Slavko Mađer” svoje poetsko djelovanje obznanjuje ovom prvom zbirkom pjesama, a cerićki KUD time dostojno potvrđuje pjesnički nazivnik svojega imena. “Vjerujemo kako će ova pjesnička zbirka biti dodatni poticaj svim samozatajnim pjesnikinjama i pjesnicima koji pišu u skrovitosti svoga doma. Nije li čudesno biti sastavnicom zajednice koja razumije, podržava, stvara i potiče na kreativnost?! Ponosni smo i zahvalni jer pripadamo takvoj zajednici”, poručili su članovi literarne skupine KUD-a “Slavko Mađer” Cerić.