Danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici završeno gradsko Natjecanje u čitanju naglas, namijenjeno učenicima osnovnih škola od 3. do 8. razreda. Na natjecanju je sudjelovalo 13 natjecatelja, a pobjednik u mlađoj kategoriji i pobjednik u starijoj kategoriji sudjelovat će u županijskom natjecanju koje će se također održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci 25. listopada s početkom u 12 sati.

Svi pobjednici županijskih natjecanja moći će sudjelovati na 7. državnom Natjecanju koje će biti održano 21. i 22. studenog 2019. godine u Sisku.

“Ove godine održava se 7. državno Natjecanje u čitanju naglas. Nacionalnom natjecanju prethodi školsko, gradsko i županijsko. Škole našeg grada i ove godine su bile vrlo aktive i provele natjecanje na školskoj razini, a danas smo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci proveli gradsko. Pobjednici današnjeg natjecanja u mlađoj i u starijoj kategoriji dolaze ponovno na županijsko natjecanje 25. listopada, kada će nam se pridružiti i ostali natjecatelji s područja Vukovarsko-srijemske županije, a koje će se također održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci”, istaknula je ovom prilikom Sonja Šimić, voditeljica Dječjeg odjela te dodala kako odabir pobjednika nije bio nimalo lagan.

Prosudbeno povjerenstvo činili su Višnja Sorčik, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, Marija Gerovac, direktorica Novosti i Jakov Zucić, učenik Gimnazije i sudionik nacionalnog natjecanja u čitanju naglas na kojemu je prije nekoliko godina osvojio drugo mjesto.

Prilikom čitanja, stručno povjerenstvo ocjenjivalo je kreativnost uvoda, jasnoća i razgovijetnost, izražajnost u nastupu i primjerenost teksta uzrastu, a svaki učenik mogao je osvojiti maksimalno 30 bodova. Pobjednici su:

Mlađa kategorija:

1. Magdalena Bubnjić, 4. razred OŠ Vladimira Nazora – Dnevnik Pauline P.
2. Jakov Crnaić, 3. razred OŠ Ivana Mažuranića – Mali Jan ima plan
3. Nina Gelo, 4. razred OŠ J. Kozarca – Drugi dnevnik Pauline P.

Starija kategorija:

1. Iva Bratić, 8 razred OŠ Vladimira Nazora – Mali princ
2. Iva Mustapić, 6. razred OŠ I. G. Kovačić – Anđeo plišanih igračaka
3. Maja Nađora, 6. razred OŠ Bartola Kašića – Tajna ogrlice sa sedam rubina