16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

U Drenovcima dobili neočekivanog gosta

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Na području općine Drenovci posljednjih desetak dana luta medvjed, piše danas Glas Slavonije. Naime, medvjeda su prije dva tjedna snimile kamere u državnome lovištu Trizlovi-Rastovo, predio Radiševo, kojim gospodari Marin Kalistović iz Drenovaca. Posljednji put viđen je u utorak, kada je prešao cestu Drenovci – Velebit, na izlazu iz Gunje prema Đurićima. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio je informaciju, kazavši da se na tome području već nekoliko dana kreće medvjed, što su zabilježile i nadzorne kamere.

“Prema snimci, ima ogrlicu za praćenje kretanja. Najvjerojatnije je preplivao Savu i došao iz susjedne BiH. Vjerujemo da će se tamo i vratiti, a ako bi postao opasan i prijetnja ljudima, u što ne vjerujemo, poduzeli bi se određeni koraci u suradnji s lovačkim udrugama”, rekao je za Glas Slavonije Živković.


Drenovački lovci objašnjavaju kako medvjedić ima oko godinu i pol dana, prema procjeni, težine je 70-ak kilograma, i sada luta jer je medvjedica zasigurno dobila novu mladunčad. Dodaju i kako od kolega lovaca iz BiH imaju informaciju kako se medvjedi sve češće pojavljuju na Majevici, što je 20-ak kilometara zračne linije od Drenovaca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno