29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

U drugom krugu protivnici Francuska, Mađarska, Island i Njemačka

Više od autora

- vl promo-

Završen je prvi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u rukometu, kojemu je domaćin Njemačka. Očekivano, naši rukometaši uspješno su preskočili prvu prepreku i plasirali se u drugi dio natjecanja.

Nakon „rapsodije” protiv Španjolske i dramatičnog remija s Austrijom, Hrvatska je rutinski odradila posao protiv Rumunjske, povratnika na Euro nakon dugih 28 godina čekanja. Tako je naša izabrana vrsta zauzela čelnu poziciju u skupini, ali će u drugi krug prenijeti jedan bod, s obzirom na to da su Španjolska i Austrija sinoć remizirali, pa je tako „furija” napustila prvenstvo već nakon prve skupine.

Završetkom sinoćnjih utakmica stavljen je zastor na prvi dio natjecanja, a samim time stvorene su nove dvije skupine. Tako se u jednoj nalaze Danska, Švedska, Norveška, Slovenija, Nizozemska i Portugal, koji će već danas igrati svoje prve utakmice. Hrvatska čini drugu grupu, a tu su još Francuska, Island, Mađarska, Austrija i Njemačka. Francuzi i Mađari prenijeli su dva boda, Hrvatska i Austrija po jedan, dok su bez bodova Njemačka i Island. Prve dvije plasirane reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u polufinale, dok će trećeplasirani igrati za peto mjesto.

RASPORED UTAKMICA:Hrvatska – Francuska (četvrtak 18. siječnja u 18 sati)

Hrvatska – Mađarska (subota, 20. siječnja u 18 sati)

Hrvatska – Island (ponedjeljak, 22. siječnja u 15:30)

Hrvatska – Njemačka (srijeda, 24. siječnja u 20:30)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno