28 C
Vinkovci
Srijeda, 27. rujna 2023.

U fokusu mladi i aktualni migracijski trendovi u Vukovaru

Više od autora

- vl promo-

U tijeku je dvodnevni 25. Znanstveno-stručni skup Vukovar ’91- trideset i jedna godina poslije, u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, a pod nazivom Vukovar danas – sjećanja, iskustva i realitet življenja. Uz tehničku podršku Hrvatske matice iseljenika, održava se online, putem Zooma.

Ove godine nazoči mu 44 sudionika iz znanstvenih i visokoobrazovnih institucija iz Hrvatske i inozemstva, a radove će izložiti 29 autora s najnovijim informacijama vezanim uz Vukovarsku bitku, s geopolitičkog i geostrateškog aspekta, vezano uz dokumentiranje ljudskih gubitaka i ratnih šteta, kao i o masovnim grobnicama. Također, na skupu će govoriti o aktualnostima iz Vukovara iz povijesnog, demografskog, gospodarskog, kulturološkog, religijskog i sociološkog aspekta. Posljednji niz radova usmjerava pažnju na budućnost i perspektivu razvoja Vukovara.

Veliku važnost imaju: utjecaj aktualnih migracijskih trendova na budućnost Vukovara, razvojni potencijali i izazovi Vukovara, kao i položaj mladih na području Vukovarsko-srijemske županije, istaknula je dr.sc. Ivana Bendra, znanstvena suradnica u Institutu društvenih djelatnosti Ivo Pilar – Područnom centru u Vukovaru ujedno predsjednica programsko-organizacijskog odbora ovogodišnjeg skupa na kojem sudjeluju i međunarodni autori, Hasan Hasanović iz Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima te dr.sc. Ann T.Petrila sa Sveučilišta u Denveru, SAD.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno