13 C
Vinkovci
Petak, 20. svibnja 2022.

U gradovima diljem Hrvatske danas prosvjedovali odgojitelji

Više od autora

- vl promo-
Dok su danas zastupnici u Hrvatskom saboru raspravljali o predloženim izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, oni kojih se te izmjene najviše tiču – odgojitelji i drugi stručni suradnici – prosvjedovali su u nizu hrvatskih gradova.

Odgojitelji zaposleni u vrtićima diljem Hrvatske organizirali su mirna okupljanja a kojima je povod drugo čitanje Zakona o izmjenama i dopunama zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, koje smatraju izrazito štetnim.

“Najavljene zakonske izmjene ne donose rješenja za probleme koje imamo u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, ne ispravljaju višestruku diskriminaciju djece, roditelja, odgojitelja i zaposlenih u dječjim vrtićima diljem Hrvatske, već ih produbljuju”, poručila je za medije predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Božica Žilić.

“Predložene izmjene i dopune zakona ne idu na tragu poboljšanja stvari koje u praksi ne štimaju, a to su uvjeti rada zaposlenih, broj djece u skupinama. Jednostavno na sve što smo uspjeli ukazivati i tražiti da se zakon doradi i poboljša, nažalost nismo naišli na sluh Ministarstvo znanosti i obrazovanja.” Rješenje probleme ne vide ni u brzoj prekvalifikaciji učitelja”, rekla je Žilić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno