Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Hrvatskoj od jučer imamo 14 novih slučajeva zaraze. Preminule su još dvije osobe, jedna u Osijeku i jedna u Dubrovniku, 20 bolesnika je na respiratoru, a oporavilo se 1.348 osoba”, rekao je na današnjoj medijskoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je da je ukupno testirana 36.221 osoba, u posljednja 24 sata 1.745, pozitivnih je 5,73 posto. Ukupno imamo 69 preminulih. “Usuglasili smo preporuke za vjerske obrede s HBK, isto smo napravili i za druge vjerske zajednice. Dali smo otprilike upute kako bi se crkva trebala popunjavati. Naša je pretpostavka i apeliramo na građane da ih se drže, a HBK će izdati posebna uputstva za vjernike”, istaknuo je ovom prilikom ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Dodao je i da su komunicirali s frizerima i kozmetičarima, te na temelju toga napravili preporuke koje će objaviti uskoro.

“Pratimo provedbu mjera koje su na snazi, pripremamo se za drugu fazu, imamo sastanak s predstavnicima ugostitelja i ministricom kulture. Razmišljamo i par tjedana unaprijed. Svi skupa se nadamo da ćemo moći sve više aktivnosti pokrenuti”, poručio je pak ministar Davor Božinović.