U Hrvatskoj u protekla 24 sata imamo 31 novozaraženu osobu, ukupno ih je do sada 1.982, a dvoje pacijenata je umrlo u splitskoj bolnici, podaci su to s današnje konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Testirano je ukupno 28.853 osoba, među kojima njih 1.231 u protekla 24 sata. Prosječna dob oboljelih je 51,12 godina. Hospitalizirano je njih 321, na izvanbolničkom liječenju je 727, a na respiratoru 19 bolesnika, a od početka epidemije u Hrvatskoj imamo ukupno 883 oporavljene osobe. U samoizolaciji je 13.390 osoba, 280 manje nego jučer. “Situacija je jako dobra, ne ocjenjujemo je samo mi takvom, nego i druge zemlje ocjenjuju Hrvatsku visokom ocjenom. Ali to nije razlog za slavlje. To je sve još uvijek u vrhuncu pandemije i ne možemo računati da smo riješili situaciju. Opuštanje mjera je važno za normalizaciju života, no to ne znači da se trebamo opustiti. Sve one poruke koje smo slali slat ćemo i dalje. Ova situacija je takva jer smo svi zajedno slušali upute. Sve mjere nisu otvorene da bismo se vratili na početak, moramo se vrlo striktno držati mjera. Sve rizične skupine, pogotovo stariji, neka ostaju doma. Bit će preporuke za sve i moramo ih se pridržavati. Otprilike 7 do 10 dana od prvog popuštanja vidjet ćemo kako se pridržavamo mjera. Vjerujem da ćemo se ponašati i dalje pametno i pridržavati se mjera”, istaknula je ovom prilikom Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Napomenula je da oni koji moraju raditi, koji se moraju kretati neka rade, ali u javnom prijevozu i tamo gdje je više ljudi neka nose maske za lice.