Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je registrirano 9 pozitivnih na koronavirus, svi iz Splitsko-dalmatinske županije, što znači da je sada ukupno 2085 zaraženih, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Preminulo je još 6 osoba, sve žene i to 5 u Splitu i jedna u Koprivnici. Ukupno je 578 oporavljenih osoba. Ukupno je testiranih 36.917 osoba.

“Nažalost, svi novi slučajevi su sa splitskog područja. Među njima su tri medicinske sestre, one su testirane prije povratka na posao i njihov pozitivitet neće imati utjecaja na funkcioniranje bolnice”, kazao je Capak.

“Splitsko-dalmatinska županija je sada na prvom mjestu po broju oboljelih, ali ako usporedimo s drugim zemljama u okruženju, to je još uvijek prilično niski broj oboljelih za županiju s tako velikim brojem stanovnika”, kazao je Capak.

Ministar Vili Beroš istaknuo je danas i prosječnu dob umrlih – 79,2 godine. Ukupno je preminulo 75 osoba.

Ponovoljeno je da u slučaju prodora virusa u Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj u Splitu nije bilo prijestupa jer su sve radnje, kako je prenio ministar Vili Beroš, poduzete na vrijeme.