Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u 14 sati novi broj oboljelih od koronavirusa. U Hrvatskoj je novooboljelih 77 osoba, čime se broj oboljelih penje na 867. Ukupno je obavljeno 7015 testiranja, a oporavljenih od koronavirusa je 67. Podsjetimo, jučer je objavljeno kako je od koronavirusa zaraženo 790 osoba. Preminulih je šestero, a na respiratoru je 27, a od koronavirusa izliječene su 64 osobe.

U Hrvatskoj je potvrđeno 77 novih slučajeva koronavirusa, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš. ”To je isto kao i jučer i pokazuje da su naše mjere dobre”, kaže Beroš. Ukupan broj popeo se na 867 zaraženih. Još je pet pacijenata stavljeno na respirator, a ukupno ih je sada 32.

„Nakon inicijalnog šoka koji je zadesio zdravstveni sustav i nakon potresa, hrvatski zdravstveni sustav se vraća u normalu. Osim ovih mjera, postoji i povećana odgovornost svih nas za naše zdravlje. Život ne smije stati i neće stati“, rekao je Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak otkrio je da prve analize pokazuju da nema porasta broja novooboljelih u Zagrebu kao posljedice okupljanja ljudi nakon potresa.

„Prva analiza pokazuje da nema povećanja oboljelih od koronavirusa zbog potresa u Zagrebu. No, podatke ćemo i dalje pratiti“, napomenuo je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ.

Kada je riječ o broju zaraženih u zdravstvenom sustavu, u Hrvatskoj je dosad oboljelo 50 doktora medicine, 10 stomatologa, 41 medicinska sestra, petero ljekarnika te sedam osoba zaposlenih u administraciji bolnica. U samoizolaciji je 1200 osoba zaposlenih u zdravstvenom sustavu.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je o novoj odluci prema kojoj vrtni centri koji prodaju poljoprivredni materijal mogu raditi, ali uz obvezu poštivanja odluke o radnom vremenu trgovina i socijalnog distanciranja.

U policijskim redovima na koronavirus je pozitivno sedam policijskih službenika, kazao je Božinović.

Utvrđeno je 970 slučajeva kršenja samoizolacije, a bilo je preko 3000 prijava.