U protekla 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze korona virusom, te je broj trenutno oboljelih, aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 553. Među njima su 122 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata. Nema preminulih. Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5.466 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4.758 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 2.052 osobe. Do danas je ukupno testirano 126.410 osoba, od toga 1.093 u posljednja 24 sata.

Najviše novozaraženih, njih 20, dolazi iz Splitsko-dalmatinske županije, od kojih je osam iz Splita, priopćio je danas Županijski stožer Civilne zaštite.

“Po svemu sudeći, trebat će pojačati mjere vezane za noćne klubove, jer su se opet počeli pojavljivati slučajevi povezani s boravkom u klubovima. Također smo imali nekoliko poziva i iz Zagreba, Zagrebačke županije, Slavonskog Broda. U ta mjesta su došle osobe za koje je utvrđeno kako su pozitivne na koronavirus, a koje su rekle da su prije dolaska u te dijelove Hrvatske bili u Splitsko-dalmatinskoj županiji i boravili u nekim noćnim klubovima”, istaknula je dr. Željka Karin, ravnateljica splitsko-dalmatinskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.