Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. Broj novooboljelih u Hrvatskoj u posljednjih 24 sata je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.251.

Oboljeli su iz Osječko-baranjske županije i grada Zagreba. Do sada je testirano 69.967 osoba, od toga 246 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je šest osoba, a nitko nije na respiratoru. Ukupan broj ozdravljenih je 2.134, što je jedan novoozdravljeni u 24 sata, dok je ukupno preminulo 107 osoba, izvijestio je Stožer.

Jutros je Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije objavio kako je u posljednja 24 sata obavio jedno testiranje uzorka na virus Covid-19 i nalaz je bio pozitivan. Riječ je o osobi iz Osijeka koja se nedavno vratila iz Austrije te potom bila u samoizolaciji. Prije njezinog ponovnog odlaska u Austriju provedeno je testiranje i nalaz je bio pozitivan. To je od početka epidemije ukupno 134. osoba pozitivna na koronavirus na području Osječko-barnjske županije.

Prema informaciji iz Zavoda za javno zdravstvo OBŽ, jednoj kontakt osobi novozaraženog određena je samoizolacija pa su trenutno pod tom mjerom tri osobe. Istovremeno je u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano 19 uzoraka, koji su bili negativni.