U Hrvatskoj je jučer bilo 206 osoba zaraženih koronavirusom, a ta brojka sada iznosi 235, podaci su to Nacionalnog stožera Civilne zaštite, koji je jutros otkrio nove informacije vezane uz koronavirus u Hrvatskoj.

Sada treba biti posebno oprezan, jer koronavirus nije nestao, poruka je Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Poručili su građanima i da se dobro obuku i da se drže uputa koje su dali vezano uz ponašanje za koronavirus. A na mail adrese svih županijskih stožera u subotu navečer stigla je odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničavanju radnog vremena svih trgovina koje su i dalje otvorene.

Prema toj odluci, sve trgovine na području Republike Hrvatske od nedjelje će raditi od 8 do 17 sati.

“Radi zaštite djelatnika u trgovinama kojima je, sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja dopušten rad, kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima, određuje se radno vrijeme u tim trgovinama od 8 do 17 sati, stoji u odluci Stožera koju potpisuje načelnik Stožera, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Božinović.