U protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 738. 127 osoba je na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirana je 1381 osoba, objavio je danas Nacionalni stožer civilne zaštite RH. 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 5224 osobe zaražene novim koronavirusom, od čega 86 u protekla 24 sata.

4.341 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu četrdeset i pet osoba.
 
Do sada je ukupno testirano 120.336 osoba, od toga 1.381 u protekla 24 sata”.

Stožer je danas produžio Odluku o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza Republike Hrvatske, koja se odnosi na državljane trećih zemalja.

Produžili smo mjere zabrane prelaska granice prema trećim državama. Ta odluka je istjecala jučer. Kao što znate, ona je danas produžena, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odgovarajući na pitanje hoće li se produljiti epidemiološke mjere prema istočnim susjednim državama.

Dodao je kako postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući, a prije svega tranzitirati kroz RH.

Međutim, s obzirom na epidemiološku situaciju u susjedstvu, nije bilo nikakve osnove da bi se ublažile mjere koje se odnose na prelazak hrvatske državne granice, rekao je.