33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

U Hrvatskoj od sad i istospolni parovi smiju posvajati djecu

Više od autora

- vl promo-


Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike danas je priopćilo kako će “donijeti rješenje o izvršenju” presude Visokog upravnog suda prema kojoj životne partnere treba uzeti u razmatranje prilikom procesa posvojenja.

Potvrdivši primitak drugostupanjske presude Ministarstvo je u priopćenju navelo da će, kao i uvijek do sada, poštivati svaku pravomoćnu odluku suda i pravni poredak Republike Hrvatske.

“Tom presudom sud je iznio stajalište i zaključke da se tužiteljima, u ovom slučaju životnim partnerima, treba dopustiti pristup postupku procjene podobnosti i prikladnosti za posvojenje s ciljem uklanjanja diskriminacije, odnosno pojednostavljeno – uzeti ih u razmatranje prilikom procesa posvojenja”, stoji u priopćenju.

“Po analizi sadržaja presude, pravnih shvaćanja suda, razloga, stajališta i zaključaka iz obrazloženja presude, donijet ćemo rješenje o izvršenju zaprimljene pravomoćne presude u rokovima koji su određeni presudom, uz uvažavanje stajališta i zaključaka suda izloženih u presudi”, objavilo je Ministarstvo.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno