7 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

U Hrvatskoj pronađeno zaraženo meso iz Poljske

Više od autora

- vl promo-Distributerska tvrtka objavila je da s tržišta povlači goveđi kebab koji je poslan u Sloveniju, Mađarsku, ali i Hrvatsku, a naše Ministarstvo zdravstva potvrdilo kako je sporno meso pronađeno, ali i uklonjeno iz tri ugostiteljska objekta i na vrijeme povučeno.

“Povlačimo proizvode od goveđeg kebaba zbog sumnje na prisutnost Escherichia coli i Salmonella, što može dovesti do želučanih i crijevnih problema, i zbog sumnje ina prisutnost ostataka veterinarsko-medicinskih proizvoda”, izvijestio je Alebon, jedna od vodećih tvrtki koja se bavi proizvodnjom pečenog kebaba, o povlačenju proizvoda. Radi se o slovensko-njemačkoj tvrtki čiji se zamrznuti doner kebab za restorane brze hrane proizvodi u Poljskoj. Slovenske inpekcije potvrdile su da je sporni proizvod distribuiran 41 ugostiteljskom objektu, a objašnjenje od poljskih vlasti još čekaju.

“Povučeno meso iz Poljske nije iz sporne klaonice u kojoj se prerađuje meso bolesnih krava, već se radi o drugoj poljskoj klaonici, te je za njega nadležna Sanitarna inspekcija” poručio je ministar Tolušić. Ministarstvo poljoprivrede nije nadležno za meso koje se nalazi u restoranima, za to se treba obratiti Sanitarnoj inspekciji, odnosno Inspektoratu od 1. travnja, kada će “sve biti na jednom mjestu, a posao će se obavljati lakše i kvalitetnije”, dodao je Tolušić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno