Policijska uprava vukovarsko-srijemska u vremenu od 22 sata 27. travnja do 22 sata 28. travnja, nije zaprimila dojave o kršenju mjere samoizolacije. Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 207 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 64 navrata. Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 27. travnja do 22 sata 28. travnja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici nisu utvrdili kršenje mjera iz spomenute Odluke. U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno zatekla 609 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata evidentirano je i šest kaznenih djela od kojih izdvajaju kazneno djelo teške krađe i kazneno djelo krađe.

Naime, u razdoblju od 26. do 28. travnja provaljeno je u nenaseljenu obiteljsku kuću 35-godišnjaka u Zelenoj ulici u Vukovaru iz koje je otuđena vrtna motorna kosilica. Materijalna šteta pričinjena vlasniku iznosi nekoliko tisuća kuna. Slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

U Iloku na šumskom predjelu „Mala Lovka“, nepoznati počinitelj je u razdoblju od 15. ožujka do 28. travnja posjekao i otuđio 18 stabala bagrema, te time 55-godišnjem vlasniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Zbog počinjenog kaznenog djela krađa slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, u Županji i dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, obje u Vukovaru.