Jučer oko 19 sati izbio je požar na osobnom automobilu marke “Renault Scenic” vinkovačkih registracijskih oznaka, javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Vlasnik, 50-godišnjak iz Vinkovaca, automobil je prethodno parkirao ispred obiteljske kuće u Ulici Bošnjaci u Ivankovu. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Ivankovo, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Očevidom je utvrđeno kako je centar požara bio ispod središnjeg dijela kontrolne ploče, a potom se isti proširio i na prostor motora. Uzrok požara je električna energija priključnih kabela za uređaje koji se nalaze u prostoru motora.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom i 20-godišnjakom, oba iz Komletinaca, utvrđena je sumnja kako su krajem prosinca 2017. godine provalili u obiteljsku kuću u Školskoj ulici u Komletincima te otuđili nakit. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, u Vinkovcima i Vrbanji te tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta, dvije u Vinkovcima i jedna u Andrijaševcima.

Oko 6,50 sati u prometnoj nesreći u Vinkovcima na raskrižju ulica Hrvoja Vukčića Hrvatinića i Hansa Dietricha Genschera, na kojem se prometom upravlja kružnim tokom, lakše je ozlijeđen 49-godišnji biciklist. Naime, 38-godišnjakinja se, upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, nije zaustavila na raskrižju ulica, iako je to bila dužna učiniti jer je kolnik Ulice Hansa Dietricha Genschera prometnim znakom označen kao cesta s prednošću prolaska, već je nastavila vožnju kroz raskrižje, te je došlo do udara bicikla u njen osobni automobil. Protiv 38-godišnjakinje slijedi obvezni prekršajni nalog”, ističu iz policije.

Također, oko 14 sati, 20-godišnjak iz Mikluševaca je, upravljajući teretnim automobilom marke Peugeot Partner, vinkovačkih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, uslijed neprilagođene brzine osobinama i uvjetima na cesti, izgubio nadzor nad vozilom te sletio u odvodni kanal gdje se vozilo zaustavilo na krovu. 20-godišnjak je lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog.