16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

U izradi računalna igra “Bitka za Vukovar”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

S ciljem da predstave ideju o prvoj hrvatskoj računalnoj igri „Bitka za Vukovar“ uoči 30. obljetnice stradanja Grada heroja u Vukovar je stigao razvojni tim koji na tome radi već neko vrijeme. U Gradskoj upravi primili su ih gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Ideja o razvoju prve računalne igre „Bitka za Vukovar“ potekla je od lokalne skupine „developera“ te se razvojni tim ubrzo proširuje uz pomoć braniteljskih krugova te facebook grupe „Battle of Vukovar 1991“ što okuplja mlade Hrvate diljem svijeta. Inicijativom volontera facebook grupe „Battle of Vukovar 1991.“ nastala je udruga građana CRO Game Devs koja ulaže napore u stvaranje prve hrvatske ratne računalne igre.

Njihova vizija je očuvanje istine o Domovinskom ratu stvaranjem zabavno edukativnog sadržaja što će Hrvatsku povijest približiti novim generacijama, a developeri su stigli kako bi kroz obilazak Vukovara skenirali prostor i stvorili scenarij za izradu levela igrice.


„Kroz igru namjeravamo ispričati konkretnu priču kako su branitelji Vukovara uspjeli punih 88 dana pod kišom granata braniti naš grad. Proći ćemo više bitaka i napraviti igru zajedno s Hrvatima iz cijelog svijeta koja je edukativna te bazirana na potpuno istinitim događajima“, istaknuo je Damir Plavšić, branitelj Vukovara i jedan od začetnika ideje.

Član razvojnog tima i koordinator volontera Stjepan Dasović istaknuo je kako je želja stvoriti autentičan hrvatski proizvod koji će prikazati žrtvu i patnju hrvatskih branitelja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno