7 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

U Konavlima završeno snimanje filma “Aer” Tonča Bakotina

Više od autora

- vl promo-Foto: Darko Škrobonja

Krajem kolovoza završeno je snimanje kratkometražnog eksperimentalno-dokumentarnog filma “Aer” autora Tonča Bakotina koji nastaje u produkciji Udruge Sensoria uz potporu Kino kluba Split i u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik i općinom Konavle.

“Aer” se snimao 20 dana na lokacijama Cavtatskog otočja (nenaseljeni otoci Mrkan i Bobara) te zračne luke Dubrovnik. Koncept pristupa snimanju filma potpisuje Tonči Bakotin, a snimatelj slike je Darko Škrobonja. Film se bavi kontrapunktom metafora galeba i zrakoplova.

Cavtatski otoci zaštićeni su kao posebni ornitološki rezervat još od 1975. godine kao gnjezdilište velike kolonije galeba klaukavca (Larus cachinnans). Zračna luka Dubrovnik je jedna od poželjnijih turističkih aviodestinacija.

Film nastaje uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, pod okriljem Udruge Sensoria.

“Kroz film se postupkom paralelne montaže konfrontira građa i osjenčanost ptice s arhitekturom leteće tvrđave. Slobodi, samostalnosti, nježnosti i mitologiji se suprotstavlja turistifikacija i nezaustavljivi mehanizmi prikupljanja kapitala,” stoji u obrazloženju dodjele sredstava filmu “Aer” putem Javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva, u kategoriji eksperimentalnog filma.

Izvor: HAVC

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno