U šumi kod Otoka, priopćila je vukovarsko-srijemska policija, pronađen je odrasli odstrijeljeni jelen. Krivolovac je odstrijelo jelena te otuđio glavu i meso, a materijalna šteta pričinjena Hrvatskim šumama iznosi više desetaka tisuća kuna.

Prilikom čišćenja kanala Nevkoš kod Banje u Vinkovcima, djelatnici vinkovačke građevinske tvrtke pronašli su minsko-eksplozivno sredstvo, granatu 40 MM za ručni bacač granata, a u polju kod Mohova mještanin je izorao projektil za kojeg je utvrđeno kako se radi o projektilu iz Drugog svjetskog rata. Minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je čak sedam prometnih nesreća, šest s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. Jučer, oko 15,20 sati, 51-godišnjakinja iz Tomašanaca upravljala je teretnim vozilom đakovačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom Retkovci-Andriješevci, iz smjera Retkovaca u smjeru Andrijaševaca. Uslijed neprilagođene brzine prilikom ulaska u zavoj ulijevo, u ulici Mlaka u Retkovcima, izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u odvodni kanal. Pri tome teže je ozlijeđena putnica u vozilu, 63-godišnjakinja iz Forkuševaca, dok je vozačica lakše ozlijeđena.