19 C
Vinkovci
Subota, 20. kolovoza 2022.

U lipnju će izaći posthumni autorski album Chucka Berryja

Više od autora

- vl promo-


Chuck Berry (Chuck, album u lipnju) [cover]Legendarni Chuck Berry napustio nas je u 90. godini života, a nedavno je predstavljena prva pjesma naziva ‘Big Boys’, s njegova posthumnog studijskog albuma ‘Chuck’ (Decca / Universal Music’, kojeg u Hrvatskoj očekujemo 16. lipnja.

Taj album je pokojni Chuck Berry počeo stvarati 2014. godine, a zbog bolesti je morao prekinuti s nastupima te se 2015. godine posvetio snimanju istog. Album ‘Chuck’ naslijedit će njegov zadnji album ‘Rock It’ (1979.), objavljen prije gotovo 40 godina i donijet će nam deset potpuno novih pjesama, od kojih osam autorski i produkcijski potpisuje sam Berry. Novim albumom će obilježiti i suradnje s glazbenicima kao što su Gary Clark, Chuckov unuk Charles Berry III te Tom Morello i Nathaniel Rateliff, koji se pojavljuju već na novoobjavljenoj pjesmi ‘Big Boys’.

Uz spomenute gostujuće glazbenike, Chuck je iza sebe imao i prateći bend koji čine njegova djeca -Charles Berry (gitara), Ingrid Berry (harmonika, vokal), kao i dugogodišnji basist Jimmy Marsal, Robert Lohr (klavir) teKeith Robinson (bubnjevi).

‘Raditi na albumu mog oca bilo je jedno od najboljih iskustava u životu. Zauvijek ću se sjećati razgovora o glazbi i vremena koje smo proveli zajedno dovršavajući ga.’ izjavio je Chuckov sin, Charles Berry Jr.

Iščekivano studijsko izdanje ‘Chuck’ hrvatskoj je publici dostupno u prednarudžbi putem Google Playa.

Popis pjesama: Wonderful Woman / Big Boys / You Go To My Head / 3/4 Time (Enchiladas) / Darlin’ / Lady B. Goode / She Still Loves You / Jamaica Moon / Dutchman / Eyes Of Man

CHUCK BERRY: BIG BOYS [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno