U Lovranu te u hotelu Malin u Malinskoj na otoku Krku, 29. i 30. ožujka održana je prezentacija proizvoda Agro-klastera Vukovarsko-srijemske županije. Predstavljeni su autohtoni slavonski proizvodi od suhomesnatih delicija, domaćih jaja, kolača, meda, vina, sokova, voćnih rakija i likera do raznih vrsta sireva i začina, kao što je luk češnjak te mljevena crvena paprika, ali i gastronomski specijaliteti. Među proizvodima bio je i crni češnjak, relativno novi proizvod koji je počeo uzgajati OPG Marijana Balića iz Ilače.

Također, mogle su se degustirati različite gastronomske slavonske delicije od crne slavonske svinje kao i druge delicije poput “tačaka”, a koje je pripremila Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije.

Prezentaciju slavonskih proizvoda organizirali su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i direktor Agro-klastera VSŽ Zdenko Podolar sa suradnicima, a u okviru posjeta razgovarali su s direktorima hotela i ugostiteljima o nastavku suradnje “zelene” i “plave” Hrvatske. U izaslanstvu je bila i načelnica Općine Lovas Tanja Cirba. Kako je istaknuto, ova slavonska općina već dugi niz godina ima dobru suradnju s Općinom Malinska.

„Ovo je nastavak povezivanja „zelene“ i „plave“ Hrvatske s ciljem da se turistički kapaciteti na Jadranu opskrbljuju s našim domaćim proizvodima. Slavonske delicije bit će još više zastupljene u ponudi hotela i restorana na našoj obali, a one su već našle svoje mjesto u hotelima Valamar Rivijere jer ih turisti sve više traže“, istaknuo je župan Božo Galić.